Heerema haalt wederom een groot windcontract binnen in Taiwan

Heerema haalt wederom een groot windcontract binnen in Taiwan
09-08-2019 14:04 | Offshore | auteur Redactie

LEIDEN - Opnieuw heeft Heerema een prestigieus contract toegekend gekregen voor een offshore windproject in Taiwan, dit keer in het midden van Taiwan. Het Greater Changhua-gebied bestaat uit vier locaties in de Straat van Taiwan, 35 tot 60 kilometer voor de kust van de Changhua provincie. De Deense offshore ontwikkelaar Ørsted heeft, naast de in 2018 toegekende capaciteit van twee projecten van 900MW en 920MW, exclusiviteit verkregen op vier (offshore) windlocaties met een totale productiecapaciteit van 2,4 GW.

Het contract voor Heerema is voor de 900MW Greater Changhua 1 and 2A offshore windparken. De scope van dit contract omvat het transport en de installatie van honderdelf turbine funderingen, evenals de installaties van twee grote offshore substations, essentiële componenten van offshore windparken die elektriciteit naar het vasteland vervoeren.

Verder is Heerema verantwoordelijk voor de onshore begeleiding en de voorbereiding van de zeebodem. De installatie zal worden uitgevoerd door een van Heerema’s schepen, de "Aegir", die al in het gebied is voor een andere project. Vanwege Aegir’s kracht en behendigheid, is het schip zeer geschikt voor het uitvoeren van uitdagende windprojecten zoals deze. De installatie zal plaatsvinden in wateren van 30-35 meter diep.

CEO Koos-Jan van Brouwershaven over het nieuwe contract: "We zijn ontzettend trots dat Heerema deelneemt aan dit grote en unieke project. Heerema heeft het in zich om voorop te lopen in de markt voor duurzame energie: geweldige schepen en zeer vakbekwame mensen die altijd gedreven zijn en op zoek naar samenwerking. Ørsted en Heerema hebben dezelfde houding ten opzichte van dit enorme project. We hebben een gedeelde mentaliteit: het is de betrokkenheid en de professionaliteit en werkhouding van mensen die ons in staat stellen deze complexe operaties te plannen en uit te voeren. Heerema zal blijven deelnemen aan duurzame projecten zoals Greater Changhua".

Het Greater Changhua-project start in 2021 en wordt voltooid in 2022. NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden