Transport Online - IEA verlaagt olieprognose door handelsstrijd

IEA verlaagt olieprognose door handelsstrijd

IEA verlaagt olieprognose door handelsstrijd
09-08-2019 11:40 | Financieel | auteur ANP

PARIJS - De mondiale vraag naar olie komt dit en volgend jaar lager uit dan verwacht. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) wijst daarbij op de escalatie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De lagere verwachting volgt op de neerwaartse bijstelling in juni.

"De kans dat China en de VS een handelsakkoord bereiken is geslonken. Het gevolg hiervan is dat de handelsactiviteit inzakt en de vraag naar olie minder snel toeneemt", schreef de energieorganisatie. IEA concludeert verder dat de vooruitzichten "fragiel" zijn.

Daarnaast nam de olievraag in de eerste vijf maanden van het jaar met een bijzonder traag tempo toe. Voor het laatst was de groei zo zwak in 2008, aldus de IEA. In mei kwam de olievraag zelfs lager uit vergeleken met het niveau een jaar eerder.

De olieprijs staat sinds begin deze maand onder druk. Nieuwe ontwikkelingen in het handelsstrijd als de additionele Amerikaanse heffingen op Chinese goederen en de schommelingen van de Chinese munt waren hier debet aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen