Transport Online - Nieuwe Air Antwerp gaat met Fokker 50 vliegen op Londen

 


Nieuwe Air Antwerp gaat met Fokker 50 vliegen op Londen

Nieuwe Air Antwerp gaat met Fokker 50 vliegen op Londen
09-08-2019 11:22 | Buitenland | auteur Redactie

ANTWERPEN - De nieuwe vliegmaatschappij Air Antwerp heeft een vliegvergunning en een exploitatievergunning gekregen. Vanaf 9 september 2019 zal de regionale luchtvaartmaatschappij vanuit Antwerpen naar London City Airport vliegen. Air Antwerp heeft op deze route een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM.

Air Antwerp zal op weekdagen driemaal per dag heen en terug tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond biedt Air Antwerp één vluchtfrequentie aan. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

Johan Maertens, CEO van Air Antwerp, zei: “Het bekomen van de AOC is een belangrijke mijlpaal in de prille geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet en professionaliteit bij het voorbereiden en uitwerken van onze AOC-aanvraag. Ook een welgemeend woord van dank aan de teams van de FOD Mobiliteit voor de vlotte samenwerking tijdens de aanvraagprocedure.”

Hij voegde eraan toe: “Eindelijk zullen zakenmensen vanuit het centrum van Londen opnieuw naar de Antwerpse metropool kunnen vliegen. Ook voor het Antwerpse bedrijfsleven – en de diamantnijverheid en de havengemeenschap in het bijzonder – is het goed nieuws dat er opnieuw een directe link is naar de Londense Docklands.”

Air Antwerp is een nieuwe regionale vliegtuigmaatschappij, die gevestigd is op de Antwerpse luchthaven. De vennootschap werd in mei van dit jaar opgericht. Aandeelhouders zijn het Ierse CityJet (75 procent) en KLM (25 procent).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden