Clicky

 
Transport Online - Vrachtvervoer Brussels Airport daalt met ruim tien procent

Vrachtvervoer Brussels Airport daalt met ruim tien procent

Vrachtvervoer Brussels Airport daalt met ruim tien procent
09-08-2019 10:16 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport ging in de maand juli met 10,5 procent naar beneden. De daling deed zich in alle segmenten voor en is grotendeels te wijten aan de groeiende economische onzekerheid, wat ook tot uiting komt in de mondiale statistieken van IATA.

Het volvrachtverkeer kreeg een stevige klap en daalde met 20 procent ten opzichte van juli 2018. Dit is grotendeels te verklaren door het vertrek van een aantal luchtvaartmaatschappijen begin dit jaar. De expresdiensten gingen met 4.1 procent achteruit. De daling is iets minder groot dan de voorbije maanden omdat er minder problemen waren bij de luchtverkeersleiding.

De vracht aan boord van passagiersvluchten daalde met 6,4 procent, terwijl de luchtvracht die per vrachtwagen vervoerd wordt, fors daalde met 13,5 procent.

Passagiers

In juli ontving Brussels Airport 2.735.470 passagiers, een stijging van 2,7 procent vergeleken met juli 2018, en meteen ook het hoogste aantal passagiers ooit dat de luchthaven in een maand mocht verwelkomen. De positieve trend die in juni werd vastgesteld, zet zich dus door in juli.

Het aantal passagiers dat lokaal opstapt, steeg met 2,5 procent ten opzichte van juli 2019, terwijl het aantal transferpassagiers toenam met 4,4 procent. Dat laatste cijfer bevestigt de belangrijke rol van Brussels Airport als hub in het Star Alliance-netwerk.

Het aantal passagiers op langeafstandsvluchten steeg met 4 procent in juli en wordt grotendeels toegeschreven aan de mooie groeicijfers die Emirates, Ethiopian Airlines en United Airlines noteerden.

Op de korte afstand, zetten vooral Brussels Airlines, Ryanair, TAP Air Portugal, Aeroflot, Lufthansa, SAS, Air Arabia, Finnair, Iberia, Vueling en airBaltic mooie resultaten neer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats