Clicky

 
Transport Online - Louwers Transport viert 10-jarig jubileum

Louwers Transport viert 10-jarig jubileum

Louwers Transport viert 10-jarig jubileum
09-08-2019 09:56 | Transport | auteur Redactie

MAARHEEZE - Louwers Transport, aan Den Engelsman 7 in Maarheeze, viert vandaag, vrijdag 9 augustus, het tienjarig bestaan. Een jubileum dat onder andere wordt gevierd met de komst van een nieuwe Scania in het wagenpark van de onderneming.

Directeur Pim Louwers weet nog van niets als zijn zus Ineke Haneveer-Louwers en chauffeur Stan Baars als verrassing hun verhaal vertellen over de jubilerende transportonderneming.

“Eigenlijk had Pim meer zin om in een vrachtwagen te gaan rijden, dan naar school te gaan”, bekent Haneveer-Louwers. “Na het behalen van zijn diploma heeft hij een tweedehands trekker gekocht en is bij bedrijven langs gegaan om te vragen of hij voor hen mocht gaan rijden. Onze vader is al heel lang vrachtwagenchauffeur en mede dankzij de vele contacten kon Pim aan opdrachten komen. Toen dat ging lopen zei vader tegen Pim: ‘Ik wil ook voor je rijden.’ En is er een tweede vrachtwagen gekocht.”

Vrachtwagens erbij

“En ieder jaar kwam er wel een nieuwe vrachtwagen en uiteraard ook een chauffeur bij. Binnen het bedrijf werken diverse familieleden. Onze moeder factureert en Pim z’n vrouw doet de rest van de administratie. Een zwager is ook in dienst. Eerder heb ik zelf ook hand- en spandiensten verricht”, vervolgt Haneveer-Louwers.

“De meeste van de andere chauffeurs kende Pim al. Daarom zijn het meer vrienden dan collega’s. Eén chauffeur reed eerder voor defensie. Ze waren allemaal al chauffeur.”

Wat is er de afgelopen tien jaar veranderd? Haneveer-Louwers: “Eigenlijk weinig. Wel kwam er op een gegeven moment een eigen huisstijl op de auto’s wat betreft de logo’s en belettering.” Het bedrijf heeft de crisis meegemaakt. “Dankzij het doorzettingsvermogen is het gelukt”, zegt de zus van eigenaar Pim er nu over.

Onderweg afspreken

Is het vak nog steeds leuk? Haneveer-Louwers: “Zeker. De chauffeurs spreken met elkaar onderweg af om een kop koffie te drinken. Ze houden vanuit de auto contact met elkaar en kletsen wat. Ook treffen ze elkaar via een whats-app groep. Als er iets is, dan brengen ze elkaar op de hoogte.”

“Pim rijdt zelf ook in de vrachtwagen. Dit jaar wat minder dan voorheen. Hij wil graag de planning zelf doen en dan is het haast niet haalbaar om fulltime te rijden. Ik ben heel trots op hem”, wil zijn zus kwijt. Vooral de manier waarop hij alles de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd en waargemaakt doet haar goed.

Direct contact

Wat is de charme van Louwers Transport? Haneveer-Louwers: “Ik denk de omgang met de chauffeurs onderling en de directie. Het gaat super gemoedelijk en naar de klanten toe is afspraak, afspraak. Wat ze doen, dat doen ze goed. Ik denk dat de sfeer bij ons gemoedelijker is dan bij de hele grote transportbedrijven. De chauffeurs komen direct in contact met Pim en moeten niet eerst bij veel anderen langs om iets voor elkaar te krijgen. Bij ons hoor je wat er vervoerd moet worden, direct van Pim. Iedereen heeft zijn eigen trekker. Die behandelen ze daardoor alsof die van henzelf is. Daardoor staan de chauffeurs uit zichzelf op zaterdag hun wagen te wassen. Dat zie je volgens mij niet zoveel meer elders.”

Nieuwe Scania

Bij Louwers Transport werken zes chauffeurs en natuurlijk Pim en zijn vader. Er zijn acht vrachtwagens, waaronder vier DAF’s, één Renault en twee Scania’s. Vandaag is er niet alleen gebak bij de koffie om het verjaardagsfeest van dit Brabantse transportbedrijf te vieren. Om de feestvreugde te onderstrepen nemen ze vandaag een gloednieuwe Scania in gebruik.

Haneveer-Louwers: “Chauffeur Niels reed al met een Scania en als een auto vervangen wordt, mag de chauffeur zelf het merk kiezen. En kiest hij wederom een Scania. Later op de dag volgt er een borrel in kleine setting. In november is er een groter feest voor de medewerkers, relaties en klanten.”

“Ik verwacht dat mijn broer door wil zetten wat hij de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd. En rustig gaat verder bouwen”, meldt Haneveer-Louwers.

Volgens haar zijn er meerdere hoogtepunten geweest de afgelopen tien jaar. “Zoals de aankoop van de eerste splinternieuwe vrachtwagen, het aannemen van de allereerste chauffeur en na eerst te werken vanuit huis, een bedrijfspand betrekken met ruimte erbij voor de vrachtwagens."

Veel respect

Chauffeur Stan Baars rijdt vierenhalf jaar voor Louwers Transport. Hij heeft veel respect voor de manier waarop Pim een en ander heeft opgebouwd. “Hij is uit zichzelf begonnen, zijn vader kwam erbij en zo’n beetje ieder jaar ook een auto. Het is nog steeds een familiebedrijf dat stabiel is. Het is druk bij ons. Werk genoeg en dat is een goed teken”, vindt Baars.

“Voor mij is het plezierig werken. Bij Louwers Transport heb ik veel afwisseling en vrijheid. Bovendien zijn wij een hecht team. Ik zie Pim meer als een collega, dan als mijn baas. En dat wil hij ook graag. Via, via ben ik bij de onderneming terecht gekomen. Zo werkt het meestal. Er worden volgens mij nooit personeelsadvertenties geplaatst. Ik was al chauffeur en wilde iets anders.”

Elkaar begrijpen

“Het is fijn om bij dit bedrijf te werken, omdat wij elkaar begrijpen. En als ik ergens meezit, dan kan ik het meteen vertellen en hoef niets op te kroppen”, besluit Baars.

Louwers Transport vervoert van alles, waaronder graafmachines, staal en losse stort. Er wordt meestal gereden rond Eindhoven, het Belgische Antwerpen en ook in Frankrijk en Zwitserland.

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden