Politie gaat hard optreden tegen weggebruikers die rood licht Algerabrug negeren

Politie gaat hard optreden tegen weggebruikers die rood licht Algerabrug negeren [+video]
08-08-2019 10:08 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Na aanhoudende klachten van Rijkswaterstaat hebben de politie Rotterdam-Oost en Rijkswaterstaat afspraken gemaakt om frequent en zonder pardon op te gaan treden tegen de vele weggebruikers die het rode licht op de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel negeren.

Op onderstaande video van de politie is te zien dat weggebruikers dachten nog wel even snel door rood en tussen de slagbomen door te slalommen, met alle gevolgen en gevaren van dien. In diverse situaties kwamen automobilisten na het negeren van het rode licht zelfs noodgedwongen tussen de gesloten slagbomen en bovenop het bewegende deel van de brug tot stilstand. Juist op het moment dat de brug moest gaan openen voor een op snelheid naderend schip. Een enkeling maakte het wel heel bont en knalde al achteruitrijdend bovenop een gesloten slagboom, getuige de video.

Woensdag werden 23 boetes voor het negeren van rood licht en 11 boetes voor mobiel bellen tijdens het rijden uitgedeeld op de brug. Alle 34 bestuurders kunnen binnenkort een fikse boete in de bus verwachten, meldt de politie Rotterdam-Oost.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden