Transport Online - Geen steun blokkade hogesnelheidslijn in Senaat Italië

Geen steun blokkade hogesnelheidslijn in Senaat Italië

Geen steun blokkade hogesnelheidslijn in Senaat Italië
07-08-2019 15:10 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ROME - De Italiaanse Senaat heeft een motie afgewezen waarin gevraagd werd om de aanleg van een hogesnelheidslijn naar Frankrijk te blokkeren. Onenigheid over dat project zorgt voor spanning binnen de coalitie van de Lega en de Vijfsterrenbeweging (M5S), die de motie had ingediend.

De Vijfsterrenbeweging is de grootste partij van Italië, maar kreeg in de Senaat geen meerderheid achter zich. Het Hogerhuis stemde met 181 tegen 110 stemmen tegen de motie. Naast de Lega waren ook meerdere oppositiepartijen tegen. De aanleg van de hogesnelheidslijn kan hiermee dus gewoon doorgaan.

De geplande hogesnelheidslijn moet Turijn verbinden met het Franse Lyon, onder meer via een ongeveer 58 kilometer lange tunnel door de Alpen. De M5S vindt dat slecht voor het milieu en betoogt dat het project geldverspilling is. Coalitiepartner Lega denkt daar anders over. Die partij verwacht dat het project voor meer werkgelegenheid zal zorgen. Ook zou het juist milieuvriendelijk zijn om vrachtvervoer via het spoor te laten plaatsvinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions