Clicky

 
Transport Online - Senator FVD Dorien Rookmaker overweegt partij te verlaten

Senator FVD Dorien Rookmaker overweegt partij te verlaten

Senator FVD Dorien Rookmaker overweegt partij te verlaten
07-08-2019 09:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Door alle commotie binnen Forum voor Democratie overweegt Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker de partij te verlaten en over te stappen naar de nieuwe partij van Henk Otten die onlangs uit FVD is gezet. Tegen De Telegraaf zegt de senator dat ze twee weken de tijd neemt voor haar keus.

Rookmaker had zichzelf eind vorige maand opgeworpen als bemiddelaar tussen de geroyeerde Otten en FVD-leider Thierry Baudet, maar dat heeft niets opgeleverd. "Henk wil praten, maar Thierry wil gewoon niet. Dan stopt het voor mij ook." Rookmaker zegt tegen de krant dat FVD als "een vriendelijke club" begon, maar er spanning is ontstaan. "Het ging over geld, macht en over wie er welke rol mag spelen."

Inmiddels beraadt ze zich over haar eigen toekomst. "Voor mij zijn er drie opties. Of ik blijf bij FVD, maar dat lijkt steeds meer een afsplitsing van de VVD met de mensen die nu aan de top staan. Of ik ga naar huis en laat de boel de boel. Of ik stap over naar Henk Otten." Ze is naar eigen zeggen niet de enige binnen FVD die in dubio zit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats