Clicky

 
Transport Online - Oplichter vergokte miljoenen van FloraHolland

Oplichter vergokte miljoenen van FloraHolland

Oplichter vergokte miljoenen van FloraHolland
06-08-2019 16:47 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie wil dat een 28-jarige man uit Den Haag een celstraf krijgt van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij bij zijn werkgever Royal FloraHolland ruim 4,3 miljoen euro heeft weggesluisd. Verreweg al het geld vergokte verdachte Mohamed G.M. op goksites, vooral door op uitslagen van sportwedstrijden te wedden. De aanklager beschuldigde hem van oplichting en het witwassen van het "duizelingwekkende bedrag".

De verdachte heeft alles bekend en toonde dinsdag voor de rechtbank Den Haag grote spijt. Hij weet zijn gedrag aan zijn gokverslaving die hij omschreef als "een grote zwarte vlek", waardoor hij niet helder meer kon denken.

De verdachte stal het geld in negen maanden tijd, vanaf begin augustus 2018. Hij had toen bij het internationale bloemenveilingbedrijf net een vast contract gekregen als medewerker op de financiële afdeling. Hij kon het geld volgens het OM wegsluizen met "listige kunstgrepen" in de boekhouding. Zo koppelde hij onder meer zijn eigen bankrekeningnummer aan een oude zakenrelatie en regelde dat daar geld naar werd overgemaakt.

Terugbetaling

Zijn team van vijf mensen verzorgde betalingen van 100 miljoen euro per week. G.M. zei dat hij begon met het overmaken van kleine bedragen die al snel groter werden. Volgens het OM zijn er 82 overboekingen geweest, met een uitschieter naar 182.000 euro. De aanklager wil dat hij het gestolen geld terugbetaalt aan het bedrijf.

Het OM begon een onderzoek na signalen dat er ongebruikelijk grote bedragen van zijn bankrekening naar gok-accounts gingen. De verdachte zei dat hij opgelucht was toen het werd ontdekt, anders was hij doorgegaan. "Een groot geheim viel van me af. Ik wil graag hulp om mijn verslaving aan te pakken".

Simpele zaak

Zijn advocaat vond de strafeis veel te hoog voor "zo'n relatief simpele zaak" en verwees daarbij naar lichtere straffen in andere fraude- en oplichtingszaken. Ook benadrukte hij het belang van behandeling voor zijn cliënt.

De uitspraak volgt op 20 augustus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden