Transport Online - Drie personen aangehouden nadat zij uit vrachtwagen sprongen

Drie personen aangehouden nadat zij uit vrachtwagen sprongen

Drie personen aangehouden nadat zij uit vrachtwagen sprongen
06-08-2019 10:32 | Overtredingen | auteur Redactie

EIJSDEN/GRONSVELD - Drie personen die dinsdagochtend uit een vrachtwagen zijn geklommen zijn door de politie aangehouden.

Getuigen meldden dat ze een twintigtal mensen uit een vrachtwagen zagen springen bij de A2 in Eijsden en dat zij in de richting van Gronsveld renden. Daarop werd direct de politie gealarmeerd, die een zoekactie startte. Korte tijd later zijn drie uitklimmers aangetroffen nabij Gronsveld. De overige mensen die gevlucht zijn, zijn niet meer gevonden.

Uiteindelijk zijn de drie mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder (identiteits)onderzoek. De drie uitklimmers zijn afkomstig uit Eritrea.

De vrachtwagenchauffeur uit Litouwen is kort gehoord en hem wordt niets ten laste gelegd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de mannen in de vrachtwagen, die vanuit Noord Frankrijk onderweg was naar Brabant hebben gezeten, waar ze precies aan boord zijn gegaan en wat hun bestemming was.

Medewerkers van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) doen het onderzoek in deze zaak. De vluchtelingen gaan, na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek, het vreemdelingentraject in indien ze asiel willen aanvragen in Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions