Transport Online - Gevluchte automobilist Duitsland mogelijk betrokken bij verdachte situatie Duisburg

Gevluchte automobilist Duitsland mogelijk betrokken bij verdachte situatie Duisburg

Gevluchte automobilist Duitsland mogelijk betrokken bij verdachte situatie Duisburg
06-08-2019 10:22 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De man die maandagavond in Amsterdam werd opgepakt na een lange achtervolging vanuit Duitsland, heeft vermoedelijk iets te maken met een verdachte situatie bij een winkelcentrum in het Duitse Duisburg. Dat laat de Amsterdamse politie weten.

Winkelcentrum Forum in Duisburg werd maandagavond ontruimd na de vondst van een verdacht pakket. Het gebouw is inmiddels vrijgegeven. Vermoedelijk gaat het om een nepbom, laat de Duitse politie weten aan persbureau dpa. De verdachte zou een 31-jarige Duitser zijn. Volgens Duitse media is het mogelijk een zogeheten Reichsbürger. Die weigeren het gezag van de huidige Duitse staat te herkennen. Ze wijzen de democratie af en vaak ontkennen ze ook de Holocaust.

De man sloeg op de vlucht toen agenten zijn auto controleerden bij de plaats Dinslaken, ten noorden van Duisburg, en daarbij een mogelijk vuurwapen vonden. De Duitse, en later ook Nederlandse politie, achtervolgde hem over een afstand van ruim 180 kilometer via de A30, de A12 en de A1. Bij de Gooiseweg in Amsterdam werd de auto ingesloten.

De politie heeft twee keer op zijn banden geschoten om te voorkomen dat hij opnieuw kon vluchten. Daarna konden agenten hem aanhouden. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt. De man reed in een auto met een Duits kenteken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions