Transport Online - Supermarktketen Tesco schrapt duizenden banen

Supermarktketen Tesco schrapt duizenden banen

Supermarktketen Tesco schrapt duizenden banen
05-08-2019 19:43 | Financieel | auteur ANP/RTR

LONDEN - Tesco, het grootste supermarktconcern van het Verenigd Koninkrijk, schrapt na een eerdere ontslagronde in januari weer duizenden banen. Voornamelijk bij de zogeheten Tesco Metro-keten, waarvan alle 153 winkels op de schop gaan, verdwijnen veel arbeidsplaatsen. Ook komen er veranderingen bij 134 Tesco Express-winkels.

Het gaat in totaal om 4500 mensen die hun baan verliezen. "Het is geen makkelijke beslissing om gedag te zeggen tegen onze collega's maar we moeten ervoor zorgen dat we relevant blijven voor onze klanten", zegt directeur Jason Tarry van Tesco in Groot-Brittannië. Tesco merkte dat de meeste klanten in zijn Metro-winkels shoppen voor dagelijkse aankopen terwijl deze van oorsprong als grote supermarkten voor wekelijkse aankopen waren ontworpen.

Bij de Tesco Metro-winkels worden schappen voortaan sneller gevuld en zal de hoeveelheid van voorraden afnemen. Ook gaat het winkelpersoneel meer flexibel te werk om klanten op de drukste delen van de dag bij te staan. Daarnaast verdwijnen er enkele managementlagen. Bij de Express-winkels worden de openingstijden aangepast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions