Trump wil meer toezicht op sociale media na schietpartijen VS

Trump wil meer toezicht op sociale media na schietpartijen VS
05-08-2019 16:40 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump wil dat er meer toezicht komt op het internet en sociale media om massaschietpartijen in de toekomst te voorkomen. Volgens de president floreren haatgedachtes op sociale media en doen aanslagplegers daar ideeën op.

"We gaan samenwerken met sociale mediabedrijven om mogelijke schutters op te sporen voordat het tot een aanslag komt", stelt Trump. "Dat was ook mogelijk bij de schietpartij in Parkland, maar niemand deed iets, waarom niet?"

De Amerikaanse president zei dat racisme en haatdelicten geen plek hebben in de Verenigde Staten. "Deze donkere ideologieën moeten worden verslagen."

Trump wil dat aanslagplegers en mensen die schutters bij massaschietpartijen de doodstraf krijgen. "Dat moet snel worden uitgevoerd. Zulke mensen moeten niet nog jaren in de gevangenis blijven zitten."Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden