Clicky

 
Transport Online - Hoofdofficier Charles van der Voort vertrekt bij OM

Hoofdofficier Charles van der Voort vertrekt bij OM

Hoofdofficier Charles van der Voort vertrekt bij OM
05-08-2019 16:37 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Voormalig hoofdofficier Charles van der Voort van het parket Zeeland-West-Brabant verlaat eind deze maand het Openbaar Ministerie. In oktober vorig jaar legde hij zijn functie al neer na een extern onderzoek naar de cultuur binnen het parket. Daaruit bleek dat er sprake is van een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie.

Van der Voort heeft 30 jaar bij het OM gewerkt en diverse functies bekleed. Na het neerleggen van zijn functie in Breda was hij tijdelijk toegevoegd aan het Parket-Generaal. "Vanuit die positie is onderzoek gedaan naar en overleg gevoerd over een volgende functie. Gedurende dat overleg is Van der Voort tot de conclusie gekomen dat hij zijn loopbaan niet binnen het Openbaar Ministerie zal voortzetten", aldus een toelichting.

Het rommelt al enige tijd binnen het OM. Eerder dit jaar verscheen het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het OM onderzocht. Aanleiding was een verzwegen liefdesaffaire tussen de twee voormalig hoofdofficieren Marc van Nimwegen (parket Rotterdam) en Marianne Bloos (functioneel parket). Vorige week werd bekend dat er onderzoek komt naar mogelijk strafbaar handelen van de twee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden