Clicky

 
Transport Online - Nieuwe DAF voor Heinhuis recycling

Nieuwe DAF voor Heinhuis recycling

Nieuwe DAF voor Heinhuis recycling
05-08-2019 13:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EIBERGEN - Deze wendbare DAF portaal auto is absoluut uniek. Deze cabine variant in combinatie met deze as-configuratie is nog niet eerder uitgeleverd in Nederland. Een bijzonder project dus voor Bakker Bedrijfswagens Winterswijk.

Heinhuis reed met een CF 4x2 portaalsysteem van 5 jaar oud, maar voor deze opdrachtgever werd net wat extra’s gevraagd. Men was op zoek naar een bakwagen met een extra as, een FAG oftewel 6x2 gestuurde voorloper. Nog mooier zou een gestuurde naloper zijn. Hiermee ben je nog wendbaarder, omdat de draaicirkel kleiner is. Daarnaast is het voertuig op hogere snelheid stabieler.

Deze variant was echter af fabriek niet mogelijk met een XF comfort cab cabine. Mede dankzij de flexibiliteit van de fabriek in Eindhoven, Nederlands trots, is deze DAF speciaal voor Heinhuis samengesteld en uitgeleverd.

passie vanuit chauffeur Martijn Emsbroek. Heinhuis hecht veel waarde aan hun medewerkers en hebben Martijn mede zeggenschap gegeven in het samenstellen van de opties in en buiten de cabine. Het interieur is compleet verbouwd.

Een nieuw bekleed plafond, vloer, stoelen, achterwand en een uitgebreide muziek installatie maakt het rijden in deze DAF tot een ware beleving. Mede door de zware lading en het enthousiasme van de chauffeur is er gekozen voor de 530pk sterke 13 liter motor. Wat een machine! De lage cabine, het dak rekje en trappen rekje achter de cabine dragen bij aan de beoogde ‘’oldskool’’ look.

Heinhuis in Eibergen is een sterke naam in de achterhoek. Al drie generaties lang is de familie Heinhuis bezig met metaal en autorecycling. Men heeft tegenwoordig meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland.

Foto's

 • Bos Dynamics
  Bos Dynamics
 • Riwal
  Riwal
 • H.Z. Logistics
  H.Z. Logistics
 • Dorrestijn
  Dorrestijn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions