Transport Online - HSBC zet mes in banen na vertrek topman John Flint

HSBC zet mes in banen na vertrek topman John Flint

HSBC zet mes in banen na vertrek topman John Flint
05-08-2019 12:26 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De Britse bank HSBC gaat meer dan 4000 banen schrappen door alle geledingen. Topman John Flint vertrekt al na anderhalf jaar als topman. Dat maakte de bank maandag bekend zonder een duidelijke reden te geven.

"We schrappen minder dan 2 procent van ons personeel wereldwijd. Maar we besparen straks 4 procent van onze loonkosten", zei financieel directeur Ewen Stevenson in een toelichting.

Flints vertrek kwam als een verrassing. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door Noel Quinn (57), momenteel hoofd van de internationale divisie van de bank. Flint was al begonnen met het schrappen van banen. Hij had in april een kostenbesparingsprogramma aangekondigd.

Winstcijfers

Veel banken snijden in het personeelsbestand om de kosten te verlagen. Banken hebben onder meer last van de lage rentes en internationale handelsspanningen.

HSBC opende ook de boeken over de eerste helft van het jaar. Het zag de winst voor belasting met bijna 16 procent aandikken tot 12,4 miljard dollar. De omzet kwam bijna 8 procent hoger uit op 29,3 miljard dollar. Verder gaat de bank voor 1 miljard dollar aandelen inkopen. HSBC heeft zijn hoofdkantoor in Londen maar doet een groot deel van zijn zaken in Azië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions