Transport Online - Na demo negen nieuwe spiegelloze Mercedes-trucks voor Vos Transport

Na demo negen nieuwe spiegelloze Mercedes-trucks voor Vos Transport

Na demo negen nieuwe spiegelloze Mercedes-trucks voor Vos Transport
05-08-2019 10:36 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEVENTER - Na een paar weken geleden al de primeur te hebben gehad om als eerste te mogen rijden met het spiegelloze demo model van Mercedes neemt Vos Transport nu de eerste negen trekkers van dit type in gebruik.

De test met het demomodel heeft twee weken geduurd en is naar tevredenheid afgesloten waardoor de eerste fase van de levering van 65 nieuwe trekkers kan gaan beginnen. De trekkers zijn vrijdag gearriveerd in Deventer en worden nu klaar gemaakt om in gebruik te kunnen worden genomen.

Dit nieuwe type van de Mercedes Benz Actros de 1945 LS heeft als belangrijkste kenmerk dat hij aan de buitenkant geen spiegels meer heeft en dat de chauffeur door middel van slimme camera systemen veel beter kan zien wat er om hem heen gebeurt. Het systeem geeft goed zicht op de gehele combinatie en dit betekend dat de chauffeur de ‘’dode hoek’’ veel beter kan waarnemen en dit is in het verkeer natuurlijk een heel groot pluspunt.

Naast veiligheid heeft het voertuig door het ontbreken van de buitenspiegels ook een lagere luchtweerstand wat betekend dat het voertuig een lager verbruik heeft. Vos is al jaren koploper op het gebied van Lean and Green transporteren en dit betekend dat constant wordt gekeken hoe routes kunnen worden geoptimaliseerd en waar brandstof kan worden bespaard wat uiteindelijk betekend dat de CO2 footprint van de vloot omlaag gaat. Op deze manier gaat de CO2 footprint voor haar klanten ook omlaag en hiermee wil Vos een stap verder. Achter de schermen is men namelijk druk bezig om haar klanten CO2 neutrale oplossingen aan te kunnen gaan bieden.

Voor Vos is de combinatie veiligheid en verminderde CO2-uitstoot dan ook belangrijk, zegt directeur Jules Menheere. “Groen en duurzaam staan bij ons hoog op de agenda. Maar veiligheid stond voorop bij de keuze voor dit nieuwe model.”

Foto's

 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen