Clicky


PostNL verkoopt Duitse dochter Postcon

PostNL verkoopt Duitse dochter Postcon
05-08-2019 09:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEN HAAG - Quantum Capital Partners en PostNL hebben een overeenkomst getekend over de verkoop van de activiteiten van Postcon, de op één na grootste postaanbieder van Duitsland en een dochter van PostNL. De transactie is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de toezichthouder. De transactie wordt naar verwachting vóór eind 2019 afgerond.

Quantum Capital Partners: “Postcon is het leidende marktalternatief in een lastige marktomgeving in Duitsland. Wij gaan het ingeslagen groeipad in heel Duitsland voortzetten, de last mile-activiteiten verder ontwikkelen en de operationele en administratieve efficiëntieverbeteringen uitbouwen. Wij verheugen ons erop het succes van het team te ondersteunen en het volledige groeipotentieel van Postcon te realiseren.” 

Herna Verhagen, CEO PostNL: “Door deze transactie kan Postcon zich verder ontwikkelen en de positie op de Duitse postmarkt versterken. Met de verkoop van Postcon zetten wij weer een stap in onze strategie om ons te richten op onze kernmarkten in Nederland en België en op de transformatie van PostNL in een logistieke e-commerce dienstenaanbieder.” 

Postcon verwerkt meer dan een miljard brieven per jaar en heeft in Duitsland circa 10% van de markt in handen. De onderneming bereikt, samen met haar partners, alle Duitse huishoudens. Postcon heeft moderne sorteercentra in heel het land, naast een eigen bezorgstructuur in het Rijn-Ruhr-gebied. Er werken circa 5.300 mensen bij Postcon (direct en indirect).