Transport Online - Iran neemt weer bezit van buitenlands schip

Iran neemt weer bezit van buitenlands schip

Iran neemt weer bezit van buitenlands schip
04-08-2019 11:50 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TEHERAN - [update 22:27 uur] Het schip dat zondag in de Perzische Golf door Iraanse kustbewakers is opgebracht wegens smokkelpraktijken is een Iraaks schip. Dit meldden Iraanse media op gezag van de Revolutionaire Garde in het land die ook in de kustwacht actief is. De boot zou olie smokkelen en de bemanning is gearresteerd. Iran en Irak onderhouden zeer goede betrekkingen.

Het Iraakse ministerie van Olie zegt geen connectie met het opgebrachte schip te hebben. "Het ministerie voert geen diesel uit naar de internationale markt", aldus het ministerie in een verklaring.

De Iraanse kustwacht enterde eerder, op 19 juli, een onder Britse vlag varende olietanker, de Stena Inmpero in de wateren tussen Iran en het Arabisch schiereiland. Dat was vijftien dagen nadat de autoriteiten in de Britse kroonkolonie Gibraltar een Iraanse tanker enterden en vastlegden. Iran wil de tankers ruilen.

Op 13 juli verdween een bunkertanker die onder Panamese vlag voer, de Riah, in de druk door olietankers bevaren wateren. Korte tijd later melde de Revolutionaire Garde dit vaartuig wegens smokkelpraktijken aan de ketting was gelegd. Die boot is waarschijnlijk van een onderneming uit de VAE (Verenigde Arabische Emiraten).

Het Korps van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) vormt op veel terreinen de militaire en economische elite en voorhoede van het conservatieve sjiitische bewind. Het bemoeit zich overal mee, inclusief de bewaking van de kust.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions