Transport Online - Al vroeg druk op Franse wegen naar zuiden

Al vroeg druk op Franse wegen naar zuiden

Al vroeg druk op Franse wegen naar zuiden
03-08-2019 09:52 | Weer en Verkeer | auteur ANP

PARIJS - Vakantiegangers staan op diverse plekken in Europa zaterdagmorgen in de file. De ANWB meldt dat het vooral op de Franse wegen naar het zuiden druk is.

De wachttijd op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Vienne en Orange is ongeveer 2 uur. Verkeer op de A71 tussen Vierzon en Narbonne heeft ongeveer 3 uur vertraging. Ook in het westen van Frankrijk is het druk. Op de A10 en de A63 tussen Parijs, Bordeaux en de Spaanse grens is de extra reistijd ongeveer 3 uur.

Ook vakantiegangers die op weg zijn naar Italië moeten rekening houden met vertraging. In Zwitserland is de wachttijd op de A2 voor de Gotthardtunnel ongeveer 45 minuten in zuidelijke richting. In noordelijke richting is er geen file.

In Italië heeft het verkeer op de A4 van Milaan richting Venetië een uur vertraging. Ook op de A1 tussen Milaan en Bologna is de wachttijd een uur.

In Duitsland is het druk op A8 tussen Rosenheim en Salzburg (Oostenrijk). De extra reistijd is daar ongeveer 45 minuten.

Het is in Frankrijk de eerste zwarte zaterdag van het jaar. Veel Fransen vertrekken naar hun vakantiebestemming. Ook in Italië begint de zomervakantie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen