Transport Online - OM wil motorclub Caloh Wagoh laten verbieden

OM wil motorclub Caloh Wagoh laten verbieden

OM wil motorclub Caloh Wagoh laten verbieden
02-08-2019 10:34 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie wil ook motorclub Caloh Wagoh Main Triad laten verbieden en ontbinden. Volgens het OM is de motorclub "structureel en onlosmakelijk" verbonden met criminaliteit en niet met een passie voor motorrijden. "Veel leden kunnen niet eens op een motor rijden."

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank in Utrecht deze civiele zaak gaat behandelen.

Caloh Wagoh heeft in Nederland enkele honderden leden. De club is voortgekomen uit de Haagse bende Crips. In 2016 is deze bende met de outlaw motorclub Trailer Trash Maro Djipen (‘Ons Leven’) MC samengevoegd tot Caloh Wagoh.

Leider Delano R. zit sinds eind vorig jaar in de cel op verdenking van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, net als de als 'godfather' te boek staande Greg R. (71). Beide kopstukken zijn volgens het OM "moordmakelaars" bij wie je een "moord op bestelling" kon regelen. Ook wordt de motorclub gebruikt om auto’s en wapens op te slaan die voor liquidaties worden gebruikt.

In de strafzaak heeft kroongetuige Tony de G. zich gemeld. Zijn verklaringen zijn ook opgenomen in het verzoekschrift van het OM voor het verbod op de motorclub. "Volgens deze getuige gebruikt de leider van Caloh Wagoh de club om opdrachten uit te zetten voor liquidaties en andere beschietingen met antitankwapens en kalasjnikovs", aldus het OM. De G. is ook verdachte in het onderzoek naar meerdere liquidaties. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de moord op Jair Wessels in 2017.

Het verzoek om Caloh Wagoh te verbieden is onderdeel van het landelijk optreden tegen zogeheten outlaw motorcycle gangs (OMG’s). Eerder zijn door de rechter al onder meer Bandidos, Satudarah, Hells Angels en No Surrender verboden. Tegen het verbod op Hells Angels en No Surrender loopt momenteel nog een hoger beroep.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions