Clicky


Duitse douane ontdekt 211 sporttassen met cocaïne in container bestemd voor Antwerpen

Duitse douane ontdekt 211 sporttassen met cocaïne in container bestemd voor Antwerpen [+foto's]
02-08-2019 10:13 | Buitenland | auteur Redactie

HAMBURG - De douane in de haven van Hamburg heeft zo'n 14 dagen geleden een flinke slag geslagen. De douaniers onderzochten een container uit Montevideo bestemd voor Antwerpen. Toen ze de container, geladen met sojabonen, openden zagen ze een grote hoeveelheid zwarte sporttassen tussen de lading. In de in totaal 211 sporttassen ontdekten de douaniers vervolgens meer dan 4.200 pakjes geperste cocaïne. Het totale gewicht van de drugs bedroeg 4,5 ton.

Deze enorme hoeveelheid is tot nu de grootste cocaïnevangst in Duitsland in de afgelopen twee jaar. In 2017 werd ongeveer 3,8 ton cocaïne in beslag genomen bij drie afzonderlijke incidenten.

De straatwaarde van de gevonden drugs ligt vermoedelijk rond een miljard euro.

"Dit uitstekende succes bewijst eens te meer hoe krachtig de Duitse douane misdaad bestrijdt. Met haar geavanceerde risicoanalyse slaagt de douane erin om de juiste containers te openen en illegale goederen te extraheren uit het enorme aantal containers dat dagelijks de haven van Hamburg passeert", benadrukt de staatssecretaris van douane bij het federale ministerie van Financiën, Rolf Bösinger.

De in beslag genomen cocaïne is al vernietigd onder strikte geheimhouding en uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Er wordt verder onderzoek gedaan.