Transport Online - Autotransporter met acht auto's in brand op Duitse A27 [+foto]

Autotransporter met acht auto's in brand op Duitse A27

Autotransporter met acht auto's in brand op Duitse A27 [+foto]
01-08-2019 19:49 | Brand | auteur Redactie

LANGWEDEL - Donderdagmiddag is op de Duitse A27 in de richting van Hannover ter hoogte van Langwedel een autotransporter beladen met acht auto's in brand gevlogen. De vrachtwagen zelf is volledig uitgebrand. Vier van de balden auto's zijn eveneens volledig uitgebrand. De vier andere auto's liepen slechts lichte schade op.

De 35-jarige chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond bij de brand. Hij reed van de snelweg bij de afslag in Langwedel, terwijl het voertuig volgens de eerste onderzoeksresultaten plotseling in brand vloog. De man kon het voertuig nog net op tijd parkeren en het voertuig verlaten.

De vrijwillige brandweerkorpsen Langwedel, Daverden, Holtebüttel en Verden blusten de brand. Mede vanwege de grote hoeveelheid brandstof in de tank van de vrachtwagen en de brandstof in de auto's, waren de omstandigheden voor het blussen moeilijker.

Tijdens de brand was er flinke rookontwikkeling zodat de A27 volledig moest worden afgesloten. De volledige sluiting kon na ongeveer een uur worden opgeheven. Het bergings- en herstelwerk duurde nog uren. De verkeersborden boven de afrit werden zwaar beschadigd door de brand.

Foto's

  • Gomes
    Gomes
  • Gomes
    Gomes

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions