Transport Online - Venray krijgt lachgaswinkel

Venray krijgt lachgaswinkel

Venray krijgt lachgaswinkel
01-08-2019 16:06 | Binnenland | auteur ANP

VENRAY - Burgemeester Hans Gilissen van Venray is er tegen, maar hij kan de komst van een lachgaswinkel in het centrum van Venray vrijdag niet tegenhouden. Die winkel Valse Lucht gaat vrijdagmiddag om 15.00 uur open, gelijk met de start van de kermis in Venray. Als eerste lachgaswinkel van Nederland, zegt winkelier Mathieu Hölzken donderdag lachend.

In zijn winkel aan het Henseniusplein in Venray heeft Hölzken dertig bioscoopstoelen neergezet waar gebruikers onderuit kunnen zakken bij het inhaleren van een ballonnetje lasgas, legt hij uit. Zelf heeft Hölzken ook al eens een ballonnetje geprobeerd. "Dat gaf een leuk roesje", zegt de 48-jarige winkelier.

Hölzken ziet het gebruik van lachgas toenemen. "De helft van de jeugd in Nederland heeft al ballonnetjes gehad", weet hij.

In een gesprek met de burgemeester is wel afgesproken, dat het lachgas alleen ín de winkel mag worden gebruikt en niet op het kermisterrein.

De verkoop van lachgas valt onder de warenwet en dus mag het, aldus de woordvoerder van de gemeente. "Spijtig. We willen het niet, het is onwenselijk, en gezond kan het niet zijn", voegt hij daar nog aan toe.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions