Zr.Ms. Groningen onderschept 470 kilo cocaïne

Zr.Ms. Groningen onderschept 470 kilo cocaïne
01-08-2019 14:06 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HELDER - Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de avond van 30 juli 2019 een drugsvangst gedaan bij het uitvoeren van haar kustwachttaken.

Tijdens een patrouille van de Dash, het kustwachtvliegtuig, werd ten noorden van Aruba een verdachte boot ontdekt. Door de NH-90 helikopter aan boord van Zr.Ms. Groningen is het vaartuig tot stoppen gebracht en is er circa 470 kilogram cocaïne onderschept. De drugs en de opvarenden zijn de volgende ochtend overgedragen aan de kustwachtautoriteiten.

Zr.Ms. Groningen is sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip dient als stationsschip om op te treden tijdens drugsbestrijdingsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast is het schip inzetbaar voor diverse kustwachttaken in het Caribische gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en de inzet tijdens reddingsoperaties.

Voor het uitvoeren van deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee FRISC’s (snel onderscheppingsvaartuig) en een NH-90 helikopter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden