Transport Online - Boskalis en Kotug voltooien verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda

Boskalis en Kotug voltooien verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda

Boskalis en Kotug voltooien verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda
01-08-2019 12:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft met mede-aandeelhouder Kotug International B.V. (Kotug) de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda Group (Boluda) voltooid. Het voornemen tot verkoop was op 4 maart 2019 bekendgemaakt. In lijn met de initiële aankondiging ontvangt Boskalis 93,6 miljoen eur voor zijn vijftig procent belang in de joint venture resulterend in een boekwinst van 15 miljoen euro te verantwoorden in het eerste halfjaar. De opbrengsten worden in het derde kwartaal verantwoord, terwijl de activiteiten en resultaten van Kotug Smit Towage na het tekenen van de intentieverklaring per 1 april 2019 zijn gedeconsolideerd.

De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op 11 havens in 4 landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd.

Boluda is in 1837 opgericht en reeds in 1920 zijn de havensleepactiviteiten vanuit Valencia, Spanje opgezet. Momenteel is dit familiebedrijf marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika. De combinatie Kotug Smit Towage en Boluda is zeer complementair waardoor deze transactie voor alle stakeholders aantrekkelijk is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions