Transport Online - Fastned verliest zaak bij Raad van State

Fastned verliest zaak bij Raad van State

Fastned verliest zaak bij Raad van State
31-07-2019 19:17 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Uitbater van snellaadstations Fastned heeft een zaak bij de Raad van State over vergunningen voor elektrische laders bij tankstations verloren. De onderneming strijdt al enige tijd tegen het verlenen van vergunningen van laadpalen aan uitbaters van tankstations. Fastned vindt dat daarmee zijn belang wordt geschaad en reageert dan ook teleurgesteld.

Deze specifieke zaak gaat over de vergunning voor een laadpaal bij het benzinestation op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-West, waar ook al een laadstation van Fastned is. Het beursgenoteerde bedrijf claimde dat de vergunning voor die laadpaal geweigerd had moeten worden, omdat de paal voor een onveilige verkeerssituatie zou zorgen. Maar daar ging de hoogste bestuursrechter niet in mee.

Fastned-baas Michiel Langezaal vindt ondanks de uitspraak nog steeds dat het beleid van Rijkswaterstaat benzinestations bevoordeelt, en dat nieuwkomers als Fastned een ongelijke behandeling krijgen. "Dat is onterecht en vertraagt de energietransitie. Wij zullen dan ook blijven zoeken naar mogelijkheden om te komen tot een gelijk speelveld", zegt hij in een reactie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen