Transport Online - Lufthansa voorziet aanhoudend slecht weer

Lufthansa voorziet aanhoudend slecht weer

Lufthansa voorziet aanhoudend slecht weer
30-07-2019 09:46 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - Lufthansa waarschuwt dat zijn resultaten in de tweede helft van het jaar verder kunnen verslechteren. De Duitse luchtvaartreus sloot de eerste zes maanden al af met rode cijfers, mede door druk op ticketprijzen als gevolg van felle concurrentie op de Europese markt.

De vliegmaatschappij spreekt van overcapaciteit in Europa, doordat prijsvechters in rap tempo uitbreiden. Dat drukt ook de prijzen die Lufthansa kan rekenen, terwijl brandstof duurder is geworden. Hoewel het bedrijf zijn vooruitzichten voor heel het jaar handhaaft, klinkt wel de waarschuwing dat de markt verder kan verslechteren. Lufthansa is bezig zijn eigen budgetdochter Eurowings om te vormen, zodat dit bedrijfsonderdeel weer winstgevend wordt.

Lufthansa behaalde in het eerste halfjaar een omzet van 17,5 miljard euro, een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst daalde met 60 procent tot 417 miljoen euro. Onder de streep resteerde een verlies van 116 miljoen euro, tegenover een winst van 713 miljoen euro een jaar eerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions