Transport Online - 34-jarige honkballer Loek van Mil overleden

34-jarige honkballer Loek van Mil overleden

34-jarige honkballer Loek van Mil overleden
29-07-2019 11:55 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Honkballer Loek van Mil is op 34-jarige leeftijd overleden. De werper, die 48 keer voor het Nederlands team uitkwam, is volgens de honk- en softbalbond KNBSB overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. De bond geeft op verzoek van de familie geen nadere toelichting over de precieze omstandigheden, meldde technisch directeur Tjerk Smeets.

Van Mil kende een lange en succesvolle carrière waarin hij in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor HCAW en Curaçao Neptunus. De werper speelde als prof in Amerika voor onder meer de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels en in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de nationale selectie voor grote toernooien als het WK in 2007, de World Baseball Classic in 2013 en 2017. In 2016 maakte hij deel uit van de ploeg die het EK in eigen land won. Van Mil speelde toen een belangrijke rol in de finale als zogeheten 'closer', de werper die de wedstrijd moet afmaken.

Van Mil, een opvallende verschijning vanwege zijn lengte van 2,16 meter, had onlangs zelf naar buiten gebracht dat hij was gestopt met honkbal. Hij stond onder contract bij de Rotterdamse club Neptunus "De KNBSB is Van Mil zeer dankbaar voor wat hij in zijn loopbaan voor het Nederlands honkbal betekend heeft en wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies", meldt de bond in een bericht op de website.

De in Oss geboren van Mil kwam in december nog in het nieuws door een ernstig ongeluk tijdens een wandeling in Australië. Hij belandde met hoofdletsel in een ziekenhuis in Canberra.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions