Transport Online - Dode en gewonden bij schietpartij New York

Dode en gewonden bij schietpartij New York

Dode en gewonden bij schietpartij New York
28-07-2019 08:58 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - Bij een schietpartij in New York zijn zaterdagavond een dode en elf gewonden gevallen, meldt de New York Post. De lokale autoriteiten zeggen dat een schutter in zijn eentje het vuur opende tijdens de Old Timers Day in de wijk Brooklyn, een evenement waar jaarlijks duizenden mensen op afkomen.

Verschillende media melden dat de schutter nog voortvluchtig is. Over het motief is nog niets bekend. Tussen al het kapotgeschoten glaswerk en ander puin vonden rechercheurs het wapen waarmee de aanslag gepleegd zou zijn. Een 66-jarige bezoeker overleefde de schietpartij. "Ik hoorde schoten en dook meteen naar de grond", zegt de man. "Toen ik na de schietpartij mijn hoofd omhoog stak, was het een grote chaos."

Bill de Blasio, burgemeester van New York, betuigde zijn steun via Twitter. "We hebben in Brownsville een verschrikkelijke schietpartij gehad die een vredig buurtevenement verstoorde. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers. We gaan er alles aan doen om deze gemeenschap veilig te houden en wapens van onze straten te weren."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions