Clicky


 


Spoedoverleg PS Flevoland over konikpaarden

Spoedoverleg PS Flevoland over konikpaarden
27-07-2019 12:37 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Provinciale Staten van Flevoland belegt woensdagavond een extra vergadering om zich te buigen over het lot van de konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dit op verzoek van Partij voor de Dieren en Forum voor Democratie die vinden dat de provincie slecht toezicht houdt op de manier waarop Staatsbosbeheer voor de dieren zorgt.

Het gaat om ruim 150 paarden die al bijna twee maanden in een afgesloten vangweide staan en over een tijdje worden overgeplaatst naar Wit-Rusland. Ze zouden half juli verhuizen naar een natuurgebied in Wit-Rusland, maar door administratieve problemen in dat land heeft de verhuizing vertraging opgelopen.

Volgens de Partij voor de Dieren stonden de dieren deze week in de brandende zon zonder beschutting en schaduw. De partij deed daarom aangifte bij de politie wegens het niet bieden van bescherming.

Staatsbosbeheer zei woensdag dat de kudde paarden in de vangweide tijdens hitte extra veel water en fris hooi krijgt en dat de boswachters de paarden goed in de gaten houden. Volgens Staatsbosbeheer kunnen de konikpaarden goed tegen de hitte. "Vorige zomer konden de paarden schuilen tegen de zon in een bos, maar dat deden ze niet. Ze kozen er zelf voor op de open vlakte te blijven, waar ze een briesje kunnen opvangen", aldus een woordvoerder.

De dienst benadrukte dat de paarden, herten en runderen in het gebied wilde dieren zijn, die zich net als wild op andere plekken goed aanpassen aan de omstandigheden. Afdakjes bouwen en beschutting aanbrengen, zoals sommige actievoerders bepleiten, is daarom volgens de dienst helemaal niet nodig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats