Transport Online - Minister houdt veevervoerders aan afspraken

 


Minister houdt veevervoerders aan afspraken

Minister houdt veevervoerders aan afspraken
26-07-2019 22:15 | Politiek | auteur ANP

DEN HAAG - Landbouwminister Carola Schouten wil dat veehouders en -transporteurs zich houden aan bestaande afspraken over het vervoer van dieren bij hoge temperaturen. "Anders is er wet- en regelgeving nodig", zegt de bewindsvrouw.

Binnen de sector is afgesproken dat bij temperaturen boven de 35 graden geen dieren worden vervoerd. Dierenbeschermers waarschuwden eerder deze week dat dit ondanks de extreme hitte toch is gebeurd. Toezichthouder NVWA liet eerder al weten daar extra scherp op te letten.

"De extreme hitte vraagt om extra zorg voor onze dieren", vindt Schouten. "Op veruit de meeste plekken doen boeren dat met grote zorg en toewijding in hun stallen. Ook voor het transport van dieren moet deze zorgvuldigheid in acht worden genomen."

Het ministerie van Landbouw en de NVWA blijven volgens Schouten in gesprek met de sector over maatregelen om dieren te beschermen tegen de hitte. "Denk daarbij aan het koelen van stallen met water, extra ventilatoren en het toepassen van nevelkoelinstallaties."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden