Laatste bergetappe Tour de France fors ingekort

Laatste bergetappe Tour de France fors ingekort
26-07-2019 22:04 | Sport | auteur ANP

ALBERTVILLE - De 20e etappe van de Tour de France is flink ingekort door het noodweer. De laatste Alpenetappe van Albertville naar Val Thorens zou 130 kilometer zijn, maar de rit is teruggebracht naar 59 kilometer en twee van de drie beklimmingen zijn geschrapt.

Het beklimmen van de Cormet de Roselend (eerste categorie) is door landverschuivingen en modderstromen onmogelijk geworden, waardoor de renners na de start in Albertville direct naar de voet van de klim naar Val Thorens rijden, bij Moûtiers. Ook de Côte de Longefoy (tweede categorie) wordt overgeslagen.

Daarmee wordt deze laatste bergrit de kortste etappe in de Tour sinds 1996. Toen werd de negende rit van de Ronde van Frankrijk eveneens ingekort wegens noodweer. De Deen Bjarne Riis won de etappe over slechts 46 kilometer en greep uiteindelijk de eindzege in de Tour.

Vrijdag werd de 19e etappe van de Tour vroegtijdig beëindigd. De organisatie besloot dat met nog 25 kilometer te koersen omdat een deel van het resterende parcours spekglad was door een zware hagelbui. Het ijswater stroomde over delen van de weg naar finishplaats Tignes.

De start van de ingekorte etappe in de Alpen is zaterdagmiddag om 14.30 uur.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden