Clicky


Lichaam gevonden op strand bij Makkum

Lichaam gevonden op strand bij Makkum
26-07-2019 11:31 | Binnenland | auteur Redactie

MAKKUM - Bij het Strand van Makkum is vrijdagmorgen een lichaam in het water gevonden. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om de vrouw die donderdagavond in het water was geraakt.

Het lichaam is naar een locatie gebracht waar een eerste schouw zal plaatsvinden. Daar wordt ook de identificatie gedaan. De familie is inmiddels ingelicht, meldt de politie.

Donderdag aan het einde van de middag kwam op het Kustwachtcentrum een melding binnen van een vermist persoon op het IJsselmeer bij Makkum. Twee vrouwen zaten op een opblaasbare zwaan. Omstanders op het water hoorden een schreeuw en schoten te hulp. Een speedboot in de buurt bracht een van de vrouwen naar het strand en ging terug om de andere vrouw op te halen. Ze zagen de vrouw toen niet meer en de Kustwacht werd vervolgens gealarmeerd.

Daarna is een zoekactie opgestart. Twee KNRM-reddingboten van Hindeloopen, de Kustwachthelikopter en de politieboot P-117 waren bij de zoekactie betrokken. Helaas werd de vrouw niet gevonden en is de zoekactie door de Kustwacht gestaakt.