ILT ontdekt opnieuw gefraudeerde tachograafinstallatie

ILT ontdekt opnieuw gefraudeerde tachograafinstallatie [+foto's]
26-07-2019 10:30 | Criminaliteit | auteur Redactie

GELDROP - [update 13:47 uur] Donderdag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tijdens een controle op de A67 ter hoogte van Geldrop opnieuw een tachograafinstallatie ontdekt waarmee gefraudeerd werd.

Bij het doormeten werden er foute waarden gegeven. De vrachtwagen moest naar de dealer alwaar de sensor werd geopend en bewerkt. Daarnaast werd een kastje ontdekt dat het tweede signaal moest blokkeren.

Er werd een boete voor de werkgever van 4.400 euro uitgeschreven. De chauffeur heeft gene boete gekregen. Dit mag alleen wanneer een chauffeur op heterdaad betrapt wordt of dat bewezen is dat de chauffeur gebruikmaakte van de manipulatie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden