Clicky


'We hebben de papieren staffel verruild voor de VKV Calculator'

'We hebben de papieren staffel verruild voor de VKV Calculator'
26-07-2019 09:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Gesponsord Artikel

HOOGEVEEN - "In het verleden hield ik uren, toeslagen en vergoedingen allemaal netjes bij aan de hand van een papieren staffel", herinnert Henry Mol, directeur/eigenaar van A28 Personeel & Opleidingen zich nog als de dag van gisteren. "Met tien man gaat dat nog wel, maar wanneer je er zeventig man aan het werk hebt, zoals tegenwoordig, dan is dat hele andere koek." Het verklaart waarom hij enkele jaren geleden de VKV Calculator omarmde. "Dat maakt het leven een stuk aangenamer", klinkt het.

"Als werkgever in de transportsector ben je verplicht om je medewerkers netjes conform de CAO-bepalingen te betalen." Alles moet correct zijn, vindt Mol. "Iedereen behoort te krijgen wat hem of haar toekomt."

Werken met VKV Calculator

Met een papieren staffel, zoals hij dat vroeger deed, zie je hem niet meer werken. Tegenwoordig voert hij de data netjes in in een Excel-programma, want dat is de backbone van de VKV Calculator. Met de VKV Calculator bespaart hij zich nu niet alleen veel tijd, ook is het nagenoeg foutloos in te vullen. "En als je al wel een keer een foutje maakt, dan krijg je doorgaans van het systeem een waarschuwing", zo vertelt hij. "Bij de papieren staffel zat je soms toch met verkeerde berekeningen en dan kreeg iemand toch niet datgene wat hem toekomt. Dat wil ik koste wat het kost voorkomen."

Koste wat het kost? Is de VKV Calculator dan zo’n dure oplossing? "Verre van", klinkt het. "Het kost bijna niets. Zeker niet als je bedenkt hoeveel tijd ik ermee bespaar." 

Bovendien is het een systeem waar iedereen gemakkelijk mee kan werken. En dat is fijn, want doordat Uitzendbureau A28 groeit, heeft hij inmiddels twee ‘dames op kantoor’. Ze hebben de juiste intercedentendiploma’s, maar moeten daarnaast ook kunnen werken met de VKV Calculator. Dat blijkt gelukkig een fluitje van een cent. "Al wat ze hoeven te doen is begin-, eind- en pauzetijden invoeren en het systeem doet daarna volautomatisch de rest." Kortom: een kind kan de was doen. Had hij de dames nu nog de papieren staffelmethode moeten uitleggen, dan was het een gebed zonder end geworden, zo weet hij. "Wat te denken van de 19% nachtvergoeding? Echt, met dat urenstaatje moest je alles zelf uitzoeken en opschrijven. Dan waren we tien keer langer bezig dan nu!"

Opleidingen en trainingen

Uitzendbureau A28 heeft een zeventigtal chauffeurs ‘in dienst’. Sommige mensen staan op de payroll, anderen zijn als uitzendkracht werkzaam in het transport. "We zitten in diverse takken van transport. Van kieper tot koeler, van tank tot breed en hoog; van bakwagen tot LZV…" Daarnaast heeft hij ook heftruckchauffeurs, loods-medewerkers, monteurs en schoonmakers(sters) in zijn personeelsbestand. "Maar we zitten ook in de bouw, infra en de zorg…"

Het bedrijf rust eigenlijk op twee poten. Aan de ene kant biedt het personeel voor (vooral) de transportsector, aan de andere kant biedt het ook diverse opleidingen en cursussen voor de transportsector aan. "We bieden onder meer de Verplichte Nascholing Chauffeurs (Code 95) voor chauffeurs aan. Daarbij kun je denken aan alle klassen ADR (gevaarlijke stoffen, red.). Tevens kunnen mensen bij ons aankloppen voor een EHBO, BHV of een VCA-cursus." Voor nagenoeg alle opleidingen kunnen de mensen op locatie in Hoogeveen terecht, maar men kan er ook voor kiezen om een trainer naar de eigen bedrijfslocatie te laten komen. "Menigeen richt dan de kantine tijdelijk als leslokaal in voor het eigen personeel." Voor Henry en zijn opleiders maakt het niet uit waar de klant voor kiest. "Wil je het graag op een zaterdag in de eigen kantine? Dan zijn we er."

Uitzendbureau A28 is actief op het gebied van uitzenden en detacheren, werving & selectie en payroll en maakt gebruik van taakgerichte werving en selectie door ervaren intercedenten. ‘Hierdoor zijn wij in staat om maatwerk te leveren voor alle bedrijfstakken en vakgebieden’, vertelt Henry Mol. Uitzendbureau A28 is een professioneel opgezet en betrouwbaar uitzendbureau en is SNA/NEN4400-1 gecertificeerd. Als specialisatie heeft Uitzendbureau A28 het beroepsgoederenvervoer en de logistieke branche. ‘Door onze jarenlange ervaring in deze sectoren weten we wat er speelt en wat er van ons wordt verwacht.’

Het uitzendbureau in Hoogeveen werd eigenlijk uit nood geboren. "Ik had nooit de ambitie om voor mezelf te beginnen", vertelt Mol. "Ik werkte eerder bij een plaatselijke transporteur waar door de crisis vijftien man weg moesten. Ik was daar één van. Ik heb na mijn ontslag eerst vakantie gehouden en mijn huis opgeknapt, want dat bleef eerder altijd liggen. Daarna ben ik als ZZP’er, dat mocht toen nog, weer de transport ingegaan." Uiteindelijk kwam er zoveel werk op zijn pad, dat hij er mensen bij moest hebben. "Van lieverlee groeide er ineens een soort uitzendbureau. Nadat ik er een zakelijke partner bij nam voor de financiële zaken, groeide Uitzendbureau A28 tot het bedrijf dat het nu is." Uitzendbureau A28 bestaat inmiddels vijf jaar.

"Personeelskosten zijn voor transporteurs de grootste kostenpost. We hanteren geen daltarieven, zijn zeker niet de duurste, maar we gaan ook niet in alles mee om maar zo goedkoop mogelijk te zijn. Tenslotte moeten we er wel allemaal van kunnen eten. Daarom gaan we met onze klanten voor een lange termijn relatie. We houden niet van gedoe, doen zoals het hoort, factureren sterk en op tijd, en staan op een vlotte betaling. Tenslotte willen wij onze mensen ook graag op tijd betalen."

Dat moet altijd op tijd en exact conform hetgeen de CAO voorschrijft, zo blijkt uit zijn woorden. "Daarom is de VKV Calculator zo goed. Binnen de transportsector staan de ontwikkelingen nooit stil. Er komen altijd weer nieuwe toeslagen en vergoedingen bij en die worden snel geïmplementeerd in het bestaande calculatiesysteem." Komt Mol er even niet uit, dan is een mailtje of een telefoontje voldoende om snel van hulp verzekerd te zijn. "We kunnen altijd rekenen op de vlotte bijstand van Jaco Langeveld, de bedenker van het systeem", zo verzekert hij. "Ik kan iedereen de VKV Calculator van harte aanbevelen. Dit programma scheelt je als werkgever een hoop tijd, geld en energie. Een aanrader!"