Transport Online - Claim Jordania op FC Den Bosch afgewezen

Claim Jordania op FC Den Bosch afgewezen

Claim Jordania op FC Den Bosch afgewezen
25-07-2019 20:04 | Sport | auteur ANP

DEN BOSCH - De Georgische zakenman Kakhi Jordania mag geen beslag leggen op gelden van voetbalclub FC Den Bosch. Dat heeft de rechter in Den Bosch donderdag bepaald, een dag nadat hij beide partijen over het geschil had gehoord.

Jordania meent dat FC Den Bosch hem 810.000 euro schuldig is. Dat bedrag heeft hij in de club geïnvesteerd, maar volgens hem is het geld gebruikt om tekorten op te lossen in plaats van voor verbetering van de selectie en faciliteiten. Dat is volgens de rechter niet aannemelijk geworden.

De zakenman wilde FC Den Bosch overnemen door een meerderheid van de aandelen te kopen. In afwachting van goedkeuring van die overname door de KNVB kwamen Jordania en FC Den Bosch overeen dat de zakenman alvast flinke bedragen zou investeren. Onlangs zette de KNVB een streep door de rekening door de overname af te keuren. De bond vindt de herkomst van het geld niet duidelijk genoeg.

De rechter spreekt van een "weinige gelukkige situatie", waarin Jordania niet acceptabel is gebleken als grootaandeelhouder, maar de club wel mede heeft gefinancierd.

FC Den Bosch vreesde voor een faillissement als Jordania beslag zou leggen op de rekening. "Waarschijnlijk haken dan geïnteresseerde financiers af en dan kunnen we op 26 augustus waarschijnlijk geen sluitende begroting overleggen. Dat kan het einde betekenen van een roemruchte club", meldde Den Bosch, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de eerste divisie, maar het in de halve finales van de play-offs om promotie moest afleggen tegen Go Ahead Eagles.

De uitspraak van de rechter leidde tot opluchting in stadion De Vliert. "FC Den Bosch gaat voor een totale afwikkeling met Jordania. Zoals woensdag afgesproken, ontvangt de Georgiër hiervoor volgende week een voorstel."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions