Clicky

 
Transport Online - Merwedebrug A27 heeft last van hitte

Merwedebrug A27 heeft last van hitte

Merwedebrug A27 heeft last van hitte
25-07-2019 17:52 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GORINCHEM - [update 23:45 uur] De hitte zorgt voor problemen bij meerdere bruggen in het land. Zo zijn de stalen brugdelen van de Merwedebrug op de A27, de Spijkenisserbrug en de Stadsbrug Dordrecht door de hoge temperaturen uitgezet, waardoor deze niet meer goed open of dicht gaan. Rijkswaterstaat koelt de bruggen met water. Ook vrijdag worden de bruggen, zolang dat nodig is, gekoeld.

Over de Merwedebrug bij Gorinchem kan het verkeer met maximaal 50 kilometer per uur rijden. In elke richting is één rijstrook afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert het verkeer om te rijden via de snelwegen A59, A2 en A15 of via de A59, A16 en A15.

De brug kan voorlopig niet open voor hoge schepen.

De Spijkernisserbrug wilde eerder donderdag niet zakken. In de avond lukte dat wel en wordt de brug verder gekoeld. Zodra het veilig is mogen weggebruikers er overheen. Het verkeer wordt omgeleid via de Hartelbrug, de Botlekbrug en de Botlektunnel. Rijkswaterstaat adviseert ook vrijdag gebruik te maken van de omleidingsroute. De brug blijft voorlopig gestremd voor de scheepvaart.

De stadsbrug Dordrecht is gestremd voor scheepvaart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions