Transport Online - Onafhankelijk onderzoek brandstofproblemen Schiphol

Onafhankelijk onderzoek brandstofproblemen Schiphol

Onafhankelijk onderzoek brandstofproblemen Schiphol
25-07-2019 14:59 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Schiphol laat onafhankelijk onderzoek instellen naar de problemen met de brandstofvoorziening en hoe die in de toekomst kunnen worden voorkomen. Dat zegt Miriam Hoekstra-van der Deen, directeur Airport Operations van de luchthaven in Amsterdam.

"Dit is voor reizigers en ons natuurlijk een onacceptabele situatie," zegt Hoekstra-van der Deen.

Na overleg met het bedrijf Aircraft Fuel Supply (AFS) blijkt dat een elektrische verstoring de problemen heeft veroorzaakt. "Een veiligheidssysteem treedt dan in werking en legt het systeem stil. Het heeft enkele uren geduurd om het weer aan de praat te krijgen omdat er ook onderdelen voor nodig zijn." Door de problemen met de brandstof vielen woensdag vele vluchten uit. Ook donderdag kampt het vliegverkeer nog met vertragingen.

AFS is namens KLM/ Air France en de op Schiphol vertegenwoordigde brandstofleveranciers verantwoordelijk voor de ontvangst, behandeling, coördinatie en distributie van kerosine.Via pijpleidingen vanuit Amsterdam en Rotterdam wordt de kerosine richting Schiphol getransporteerd. Tot 1999 vond de aanvoer van kerosine met schepen plaats.

AFS zorgt er nu voor dat de kerosine via ondergrondse leidingen op Schiphol naar alle plekken wordt gepompt, waar de vliegtuigmaatschappijen de kerosine kunnen aftanken.

Foto's

 • J.Roeland
  SCHENK
 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • J.Roeland
  SCHENK
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen