Transport Online - Senator Henk Otten doet aangifte tegen Thierry Baudet wegens smaad

Senator Henk Otten doet aangifte tegen Thierry Baudet wegens smaad

Senator Henk Otten doet aangifte tegen Thierry Baudet wegens smaad
25-07-2019 11:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Senator Henk Otten, voormalig penningmeester van Forum voor Democratie, doet aangifte tegen Forumleider Thierry Baudet wegens smaad. Hij kondigt aan ook aangifte te doen tegen kopstukken Rob Rooken en Paul Fentrop.

Forum heeft Otten uit de partij gezet omdat hij met geld zou hebben gerommeld. Otten is het daar niet mee eens. Het gaat slechts om een "boekhoudkundige verdeling van de kosten". Hij spreekt over ongefundeerde beweringen van het bestuur die "mijn goede naam en reputatie ernstig beschadigen".

Otten en Baudet - die samen Forum voor Democratie hebben opgericht - liggen al langer met elkaar in de clinch. Otten uitte eerder dit jaar kritiek op de "te extreme" koers van de partijleider, waarna Baudet hem uit het partijbestuur zette.

Ook werd Otten, die lijsttrekker was voor de Eerste Kamerverkiezingen, vervangen als beoogd fractievoorzitter door Paul Cliteur, een mentor van Baudet. Otten nam in juni wel gewoon plaats in de Eerste Kamer. Hij zegt zijn zetel te willen behouden.

Met het uit de partij zetten van Otten gaat Forum van twaalf naar elf zetels in de Eerste Kamer. Het was samen met regeringspartij VVD de grootste partij in de senaat.

Forum verklaarde de stappen tegen Otten door te wijzen op een vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie voor politieke partijen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (partijfinanciering) zegt geen aanleiding te hebben te denken dat subsidiegeld onrechtmatig is besteed.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen