Clicky


Verlies Tesla ondanks recordproductie

Verlies Tesla ondanks recordproductie
25-07-2019 00:02 | Financieel | auteur ANP

PALO ALTO - Tesla heeft in het tweede kwartaal opnieuw verlies gemaakt. De maker van elektrische auto's produceerde meer voertuigen dan ooit in een kwartaal en leverde er ook meer af, maar gaf ook geld uit aan reorganisatiekosten. Het bedrijf van topman Elon Musk blijft inzetten op verdere uitbreiding van de productie.

Het verlies van Tesla kwam uit op 408 miljoen dollar. Daar zat 117 miljoen dollar bij aan reorganisatiekosten en andere eenmalige lasten. Het hoge aantal leveringen zorgde wel voor een operationele kasstroom van 614 miljoen dollar. In combinatie met een uitgifte van aandelen en obligaties ter waarde van 2,4 miljard dollar, heeft het bedrijf nu 5 miljard dollar in kas.

Begin deze maand maakte Tesla al bekend een nieuw record te hebben gevestigd door ruim 95.000 auto's af te leveren. De leveringen van de Model 3, de eerste massaproductieauto van het merk, is nu ook op gang gekomen in Europa en Azië. Tesla produceerde van alle modellen iets meer dan 87.000 stuks in de maanden april tot en met juni.