Transport Online - Nederlandse atlete Madiea G. in Duitse cel vanwege drugs

Nederlandse atlete Madiea G. in Duitse cel vanwege drugs

Nederlandse atlete Madiea G. in Duitse cel vanwege drugs
24-07-2019 16:34 | Sport | auteur ANP

ELTEN - [update 17:30 uur] De Nederlandse topatlete die vastzit in Duitsland is Madiea G., dat bevestigt het Duitse Openbaar Ministerie. G. is op 18 juni met 50 kilo drugs in haar auto aangehouden net over de Duitse grens bij Elten. Ze is aangeklaagd voor drugssmokkel. Wanneer ze voor moet komen, is niet bekend.

G. werd aangehouden bij een routinecontrole van de douane. Ze zei tegen de douane dat ze op weg was naar een training in Düsseldorf en dat er sportschoenen in haar kofferbak zaten. In de dozen zat echter 50 kilo aan xtc en crystal meth. De pillen hadden een waarde van 2 miljoen euro.

G. kwalificeerde zich met haar teamgenoten 4x400 meter voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september in Doha op het programma staan. Tijdens de Europese en wereldkampioenschappen maakten ze meerdere malen deel uit van de Nederlandse equipe op de 4x100 meter.

Technisch directeur van de Atletiekunie Ad Roskam kan niet bevestigen dat het om G. gaat. "Wij horen alleen geruchten, maar krijgen geen bevestiging." Volgens Roskam is de atlete al wel langere tijd onbereikbaar. "Maar wij kunnen weinig met de geruchten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen