Transport Online - Uber Freight breidt activiteiten uit naar Duitsland

Uber Freight breidt activiteiten uit naar Duitsland

Uber Freight breidt activiteiten uit naar Duitsland
24-07-2019 15:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Na de succesvolle start in Nederland introduceert Uber Freight zijn logistiek platform nu ook in Duitsland, Europa’s belangrijkste markt voor wegtransport. De introductie van Uber Freight is een antwoord op een recente oproep van de Duitse markt om problemen in het wegtransport, zoals logistieke knelpunten en ernstige tekorten aan chauffeurs, aan te pakken.

“In een complexe sector biedt Uber Freight oplossingen die de hele Duitse markt vooruithelpen”, zegt Daniel Buczkowski, Head of European Expansion bij Uber Freight. “We kijken ernaar uit om met ons wereldwijde netwerk en bewezen technologie vervoerders en verladers moeiteloos met elkaar te verbinden. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen profiteert.”

Duitse vervoerders en verladers ervaren vaak dezelfde pijnpunten als Europese collega’s en kunnen profiteren van de door Uber Freight ontwikkelde technologie. Zo is er bijvoorbeeld op de Duitse markt voor vrachtvervoer een ernstig tekort aan chauffeurs. The World Bank schat dat ongeveer 40 procent van de Duitse vrachtwagenchauffeurs de komende tien jaar met pensioen gaat waardoor er een tekort van 150.000 chauffeurs ontstaat. Bovendien rijden chauffeurs 21 procent van de tijd die ze onderweg zijn zonder lading rond. Deze inefficiëntie leidt ertoe dat laders moeite hebben om beschikbare chauffeurs te vinden om hun goederen te verplaatsen.

Binnen de Duitse markt behoren kleine tot middelgrote vervoerders tot 90 procent van het totaal aantal vervoerders. Net als bij andere internationale markten ligt hun uitdaging vooral in het in contact komen met grotere verladers. De marktplaats van Uber Freight laat vervoerders van alle groottes deelnemen aan de markt, om zo de efficiëntie te verhogen en de verspilling van zowel kilometers als brandstof te verminderen.

Uber is een wereldwijd opererend bedrijf dat ook in zijn vrachtactiviteiten internationaal is georiënteerd. De uitbreiding naar Europa was een belangrijke eerste stap om de visie van een efficiëntere, transparantere vrachtmarkt naar internationaal niveau te tillen. In deze groei streeft Uber ernaar een betrouwbare partner te zijn voor Europese vervoerders, verladers en iedereen die werkt aan een mooie toekomst voor de Europese logistieke sector.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions