Transport Online - Storing in brandstoftoevoer op Schiphol

Storing in brandstoftoevoer op Schiphol

Storing in brandstoftoevoer op Schiphol
24-07-2019 15:25 | Incidenten | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 18:00 uur] Vliegtuigen op Schiphol kunnen door een storing bij het bedrijf dat de brandstoftoevoer verzorgt woensdag al de hele middag niet tanken. Woensdag omstreeks 17:30 uur stonden er ongeveer zeventig toestellen te wachten op brandstof, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het is onduidelijk hoelang de storing nog gaat duren.

De problemen zorgen voor vertragingen, ook is een klein aantal vluchten geannuleerd. Schiphol betreurt de overlast voor reizigers en vliegmaatschappijen. Volgens de woordvoerster is woensdag een piekdag wat betreft het aantal reizigers op de luchthaven, maar zijn er geen problemen. "Het is druk, maar beheersbaar. Waar nodig wordt water uitgedeeld."

De storing bij Aircraft Fuel Supply, dat de brandstoftoevoer verzorgt, begon om om 13.00 uur. De oorzaak is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder ondervinden passagiers vooral sinds 14.30 hinder van die storing. Voor die tijd waren veel vliegtuigen al volgetankt en konden ze nog vertrekken.

Reizigers worden geadviseerd om actuele vluchtinformatie te raadplegen via de Schiphol app, www.schiphol.nl of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions