Transport Online - Grote TISPOL-controle in Europa [+foto's]

Grote TISPOL-controle in Europa

Grote TISPOL-controle in Europa [+foto's]
24-07-2019 14:01 | Controles | auteur Redactie

MANCHESTER - Een grote TISPOL-controle van een week is momenteel gaande in 27 landen in Europa. De controle is begonnen op maandag 22 juli en is gericht op snelheidsovertredingen, alcohol, drugs, gordelgebruik, tachograafovertredingen, overbelading, ladingzekering en document overtredingen.

Tijdens de controles zullen ook andere veiligheidscontroles worden uitgevoerd op bijvoorbeeld mensensmokkel, bezit van drugs, vuurwapens etc.

Agenten zullen ook speciale aandacht hebben voor de rij- en rusttijden en ladingzekering. Ook zullen touringcars gecontroleerd worden op of ze de juiste uitrusting aan boord hebben zoals noodhamers en goed functionerende elektrische deuren.

Ze zullen ook elk het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden controleren en bestraffen.

Naast het bestraffen van overtredingen, kunnen officieren advies geven over veiligheidsthema's, zoals het dragen van een veiligheidsgordel.

TISPOL-president Volker Orben zei: “TISPOL streeft naar veiliger wegen in heel Europa. We weten dat de overgrote meerderheid van vrachtwagenchauffeurs en buchauffeurs trots zijn op de kwaliteit en veiligheid van hun werk en we streven ernaar hen te ondersteunen. Er blijft echter een deel van de transporteurs die winst voorop stellen en die de veiligheid in het proces zullen verminderen. Het is hiertegen dat onze inspanningen gericht zullen zijn. We werken ook aan een consequentere handhaving van de huidige wetgeving met betrekking tot de veiligheid van grote vrachtwagens."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions