Kernreactor 3 in Doel weer opgestart

Kernreactor 3 in Doel weer opgestart
24-07-2019 12:13 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Reactor 3 van de Belgische kerncentrale in Doel bij Antwerpen is vroeger dan verwacht weer opgestart. De kernreactor lag sinds 7 juni stil voor een periodiek onderhoud en zou pas 3 augustus worden ingeschakeld, meldt de uitbater.

De reactor zal nog niet meteen op volle kracht draaien als gevolg van geplande onderhoudswerken aan het hoogspanningsnet. Daardoor kan er minder energie op het net worden gezet. Ook Doel 4 zal tot vrijdagavond maar op half vermogen draaien.

De centrale vlak bij de Nederlandse grens telt vier reactoren. Buurlanden zijn bezorgd over de veiligheid, ook over de andere kerncentrale in België, in Tihange, niet ver van Luik.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden