Transport Online - Politie haalt oververhit Nederlands varkenstransport van de Duitse A2 [+foto]

Politie haalt oververhit Nederlands varkenstransport van de Duitse A2

Politie haalt oververhit Nederlands varkenstransport van de Duitse A2 [+foto]
24-07-2019 11:22 | Buitenland | auteur Redactie

WUPPERTAL - Na een melding van een oplettende chauffeur kon gisteravond, dinsdag 23 juli, op de Duitse A2 een uit Nerderland afkomstig veetransport gestopt worden. In de vrachtwagen werden 143 varkens vervoerd die volledig uitgedroogd waren en in zeer slechte conditie verkeerden. Minstens drie dieren waren al dood.

De getuige had zich om 17.50 uur gemeld via een noodoproep bij de politie. Op de A 1 in de richting van Dortmund, net voor de afslag Wuppertal-Barmen, had hij een veetransport zien rijden waarvan de dieren kennelijk de hitte niet goed hadden doorstaan. 

De politie kon het voertuig vinden op basis van een goede beschrijving van de getuige en het transport werd op een parkeerplaats van de A2 gecontoleerd. 

In de vrachtwagen troffen de agenten 143 varkens aan die hyperventileerden en niet meer fatsoenlijk op hun pootjes konden staan. Het waterreservoir voor de dieren was leeg. Ondanks beluchting was de temperatuur binnen in de vrachtwagen opgelopen tot 41 graden.

Met behulp van de brandweer kregen de dieren onmiddellijk water. De agenten besloten een dierenarts te raadplegen. Die bevestigde de ernstige oververhitting en het tekort aan water van de dieren. Hij merkte ook op dat de chauffeur uit Nederland de dierenverzorgingsdocumenten niet goed op orde had.

De dieren waren onderweg van Frankrijk naar een slachthuis in Duitsland. De 47-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur vervolgde na afkoeling van de varkens zijn rit naar het beoogde slachthuis, waar de dieren werden overgedragen aan de verantwoordelijke dierenarts.

De agenten dienden een aanklacht in tegen de vrachtwagenchauffeur op verdenking van overtreding van de Animal Welfare Act. Bovendien werd een borg van 700 euro geïnd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions