Clicky

 
Transport Online - Aanrijding met twee goederentreinen in Venlo [+foto's]

Aanrijding met twee goederentreinen in Venlo

Aanrijding met twee goederentreinen in Venlo [+foto's]
24-07-2019 10:11 | Ongevallen | auteur ANP

VENLO - [update 11:00 uur] Op een emplacement in Venlo zijn twee goederentreinen op elkaar gebotst. Niemand is hierbij gewond geraakt en er zijn geen gevaarlijke stoffen in het spel, meldt een woordvoerder van ProRail. Vanwege het ongeval werd het treinverkeer stilgelegd.

Waardoor de goederentreinen op elkaar botsten, is nog onbekend. Enkele wagons zijn ontspoord. Het ongeval gebeurde op een plek waar op zicht wordt gereden en er dus geen seinen aanwezig zijn.

Dit soort ongelukken vinden volgens de zegsman van ProRail een paar keer per jaar plaats. "Maar in dit geval is de locatie erg vervelend, omdat het goederenvervoer naar het buitenland via deze route wordt omgeleid vanwege werk aan de Betuweroute."

Het treinverkeer van Venlo naar Eindhoven en Nijmegen is inmiddels weer op gang gekomen, maar naar Roermond en Duitsland nog niet. De wagons die zijn ontspoord, moeten eerst weer worden herspoord. De verwachting is dat alles rond 12.30 uur weer kan worden vrijgegeven. Tot die tijd brengen bussen gestrande treinreizigers verder. Verder staat er volgens de woordvoerder een hele rij met goederentreinen die niet weg kunnen. "We zijn bezig daarvoor plannen te maken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden