Clicky

 
Transport Online - UPS richt dochteronderneming UPS Flight Forward Inc op

UPS richt dochteronderneming UPS Flight Forward Inc op

UPS richt dochteronderneming UPS Flight Forward Inc op
24-07-2019 09:31 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DEN HAAG - UPS kondigt vandaag aan dat het bedrijf een aanvraag heeft ingediend bij de U.S. Federal Aviation Administration (FAA) voor een Part 135-certificering voor het uitvoeren van commerciële dronevluchten binnen het UPS®–netwerk onder dochteronderneming UPS Flight Forward Inc.

De nieuwe dochteronderneming is recent opgericht en zou dit jaar al de Part 135-certificering kunnen verkrijgen, waardoor UPS op schema ligt als aanbieder van een van de eerste gecertificeerde commerciële drone-operatoren in de Verenigde Staten. Na goedkeuring zal UPS Flight Forward gepositioneerd zijn als aanbieder van een van de eerste volledig gecertificeerde Amerikaanse drone-activiteiten om routinevluchten uit te voeren. Deze certificering legt de basis voor dronevluchten buiten het gezichtsveld van de bestuurder en voor vluchten die overdag en ’s nachts plaatsvinden. Dergelijke vluchten zijn zeer beperkt in de Verenigde Staten en worden slechts uitzonderlijk goedgekeurd.

“UPS is vastbesloten om technologie te gebruiken om de manier waarop we zaken doen te transformeren,” aldus Scott Price, UPS Chief Transformation en Strategy Officer. “De oprichting van een dronekoeriersbedrijf en de start van reguliere activiteiten onder dit certificaat is een historisch moment voor UPS en voor de drone- en logistieke sector in bredere zin.”

In tegenstelling tot meer beperkte FAA-certificaten voor dronevluchten voor andere bedrijven, zou UPS Flight Forward opereren onder de FAA’s volledige Part 135-certificering. Dit houdt een juridische kwalificatie in als gecertificeerd luchtvervoerder en operator.

Momenteel voert UPS dronezendingen uit voor medische producten onder een specifieke use-case onder de FAA Part 107-regelgeving. In maart startte UPS met het eerste gebruik van drones voor routinevluchten die inkomsten genereren onder goedkeuring van de FAA. Bij deze vluchten werd een product onder een contractueel leveringsovereenkomst geleverd bij WakeMed’s vooraanstaande ziekenhuis en faciliteiten in Raleigh, N.C. in de Verenigde Staten. Binnen dit programma levert het bedrijf medische stalen met behulp van onbemande drones naast zijn koeriersdiensten op land. UPS gaf toen aan dat het zijn leveringsdiensten met drones wil uitbreiden naar andere ziekenhuizen of faciliteiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats