Clicky

 
Transport Online - Hitte kan fataal zijn voor sommige huisdieren

Hitte kan fataal zijn voor sommige huisdieren

Hitte kan fataal zijn voor sommige huisdieren
23-07-2019 14:07 | Binnenland | auteur ANP

BARNEVELD - Bezitters van huisdieren moeten tijdens zeer warme dagen goed opletten dat hun beest niet oververhit raakt. Vooral honden en konijnen kunnen het zo warm krijgen dat ze in een hitteshock raken. Daaraan overlijdt een dier als het niet snel wordt gekoeld, waarschuwen de Dierenbescherming en het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Dieren hebben nauwelijks zweetklieren. Ze kunnen hitte daardoor moeilijk kwijt. Huisdieren die oververhit raken hebben een snelle ademhaling en hartslag. Verder zijn ze erg suf. Zo'n beest moet meteen naar de dierenarts, aldus het LICG, en ondertussen worden afgekoeld met natte doeken. Oververhitting veroorzaakt orgaanschade.

De Dierenbescherming adviseert om een hond deze week niet op asfalt te laten lopen, want dan verbranden de voetzolen. Rennen naast de fiets of een lange wandeling is ook geen goed idee. Een hond achterlaten in een auto kan binnen 10 minuten fataal zijn.

Een konijnenhok moet in de schaduw staan en afgedekt worden met een natte doek. Konijnen krijgen het bij 24 graden Celsius al warm, aldus het LICG. Op een gekoelde baksteen in het hok kunnen de beesten zichzelf laten afkoelen. Katten zoeken meestal zelf wel een koel plekje.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden